Skämskudde åt folket!

Idag är jag uppriktigt skakad. 16,7% av röstberättigade svenskar valde att inte gå och rösta igår. De hade kunnat göra skillnad. Hade de röstat så hade kanske Sverigedemokraterna inte lyckats få nästan 13% (49 mandat!) av rösterna och vi svenskar hade kanske sluppit sitta med skämskudden i knät. Eller så hade dom lyckats med det ändå… Något har i alla fall gått riktigt fel när nästan 800’000 svenskar är för främlingsfientlighet och ställer sig bakom ett parti med så klara nazistiska och rasistiska värderingar.

Nej, idag är skämskuddens dag. Europa och resten av världen måste titta på oss med stor förvåning och förskräckelse och jag törs knappt gå ut på stan. I mitt lilla område var det strax under 1100 personer som röstade och av dessa röstade 81 personer på SD. Jag kan inte hålla under stolen med att jag kommer att titta och undra när jag möter folk på ICA eller på gymmet eller när jag möter någon granne i trappuppgången. Var du delaktig till deras framgång? Mona Sahlin sammanfattade valresultatet klockrent igår “Vi måste lyssna på SD:s väljare och inte deras företrädare” och utmaningen blir nog just att försöka närma sig Sd:s väljare utan att närma sig deras politik. Hur ska det gå?

Jag ska nog försöka ta mig ner till gymmet iallafall. Har ett plötsligt behov av att göra mig av med lite frustration och aggression!

Ashamed

Until next time!

0 0 0 0 0

3 thoughts on “Skämskudde åt folket!

  1. Du hade en 83% valdeltagande? I USA, denna bastion för demokrati, är något bättre än 60% anses enastående.

    You had an 83% turnout? In the United States, this bastion of democracy, anything better than 60% is considered outstanding.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *