Smile to the world and the world smiles back!

Jag har en liten ovana som jag egentligen tycker är ganska så bra. När jag möter folk på gatan, köper en kaffe på ett café, handlar mat i affären eller liknande och blir bemött av en uttråkad eller otrevlig människa så måste jag helt enkelt fyra av världens största leende. Det är liksom lite provocerande att försöka få ett leende tillbaka. Lyckas jag inte i första taget så brukar jag slänga in ett “Ha en fin dag” också. Det brukar få de flesta att värma upp.

Jag brukar tänka att ett leende kan ge så mycket men också ta dig långt. Det är ju roligare att hjälpa någon som verkar glad och visar uppskattning. Idag på väg hem ifrån skolan cyklade jag förbi en mobil cykelverkstad. Ett litet tält de ställt upp på gatan som man kan stanna till vid och få hjälp med service av sin cykel. Ett superbra initiativ tycker jag och eftersom mitt styre har blivit lite löst så svängde jag in där. Killen som jobbade var supertrevlig och släppte cykeln han jobbade med för att komma till min undsättning. När jag erbjöd mig att betala för tjänsten så var det inte aktuellt tyckte han. Stora leenden bytte ägare och så var det klart med den saken. Tänk att det kan vara så enkelt!

Fotografen Moa Karlberg skapade ett projekt som hon kallar Watching you watch me där hon genom en envägsspegel fotograferat människor som passerar på gatan och betraktar sig själva i vad de tror är en vanlig spegel. Resultatet blev mycket intressant och i mina ögon även skrämmande. Rekommenderar starkt att kolla in dessa bilder!

Det är ju ingen myt att ett leende smittar av sig så min utmaning till dig är att börja dagen med att blända av ett stort leende mot dig själv i spegeln. Och sen fortsätter du med det. Kom gärna och berätta sedan hur resten av dagen blev!

Simple as that! 😉

Smile for the camera, Angelica Rylin

0 0 0 0 0

2 thoughts on “Smile to the world and the world smiles back!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *