Att vara eller inte vara…

…Ja hur var det nu? För femton månader sedan tog jag beslutet att lägga all min energi på att uppfylla mina egna drömmar istället för att uppfylla någon annans. Jag sade rätt och slätt upp mig efter tio år inom samma företag och hade en fem veckor lång semester planerad efter tre dagar så någon vidare uppsägningstid behövde jag aldrig känna av. Det passade mig utmärkt med tanke på att jag avskyr att vänta. När jag väl har bestämt mig för något så vill jag göra det med en gång.

Efter den där dagen i juni 2013 följde en sommar där jag antingen sov, kollade på serier eller låg ute på bryggan och solade. Jag tog avstånd ifrån det mesta och spenderade inte särskilt många timmar på sociala medier. Hela mitt väsen försökte behärska den ädla konsten av att slappna av. Något som är lättare sagt än gjort när man har en historia av att hålla igång 24/7 och försöka balansera två heltidskarriärer på det… Ja jag vet, det är galet men vad ska man göra när man har lyckats skaffa sig en karriär som man verkligen brinner för men tyvärr inte tjänar så mycket pengar på? Jag talar förstås om musikbranschen och konsekvenserna av illegal nedladdning men det tror jag att vi får ta i ett annat blogginlägg för det kan bli ett lååång utlägg och då orkar du nog inte läsa vidare.

Under hösten som kom tog jag tag i det där som jag har skjutit och skjutit på under flera år – KÖRKORTET! Jag bokade in en två veckors intensivkurs i Västerås och kan med glädje och stolthet meddela att jag kom hem med det eftertraktade kortet. Det går tydligen att plugga och fortsätta lära tretton år efter studenten och den insikten ledde kanske till varför jag är här idag. Och bloggar alltså.

Jag har nämligen tagit ännu ett stort beslut. Jag har satt mig i skolbänken igen. Min vision är att skaffa ett nytt jobb som harmonierar mer med mitt musikskapande. Ett jobb där kreativiteten föds istället för att strypas. Jag vill omge mig med kreativa människor i en kreativ och levande arbetsmiljö och jag vill ha kul på jobbet! Jag har beslutat mig för att studera till webbkommunikatör inom sociala medier. Jag är superintresserad av att lära mig mer om konsten att kombinera text, bild, ljud och video och att förstå hur vi använder dessa verktyg på bästa sätt i kommunikationen på sociala medier. Jag tror att det ligger en stor framtid inom detta yrkesområde och det ska bli sjukt spännande att se vart vi är på väg.

Och på tal om framtid så ska jag alltså göra min medborgerliga plikt och förtidsrösta idag. Det är både spännande och skrämmande att se hur valet avgörs och det får vi veta först på söndag (jag som avskyr att vänta!). Jag har tidigare inte varit särskilt intresserad av politik men nu känns det ju så otroligt viktigt att vara det. Hur vi har kunnat låta ett parti med så tydliga rasistiska och nazistiska ideologier få slå rot i Sverige är för mig ofattbart. Jag kommer att göra det som står i min makt i alla fall och ta ställning genom att rösta. Jag hoppas att alla gör det för är det något historien har lärt oss så är det att mångfald berikar vårt samhälle. Ingen borde kunna påstå något annat.

Over and out!

Då hade jag inte funnits här. Kampanj inför valet 2014.

Ps. Var med i Fredrik Marcus kampanj Då hade jag inte funnits här du med!

0 0 0 0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *